Mötte varg i Smygehamn, Skåne

Ett tidningsbud och två systrar på kvällspromenad säger sig ha sett varg i de sydligaste delarna av Sverige. Efter angreppet på Näsbyholms gods är det svårt att avfärda observationerna.

Tidningen Sydsvenskan berättar om att flera personer observerat varg i södra Skåne. Efter det omfattande vargangreppet på Näsbyholms gods är det svårt att avfärda observationerna. Tidningsbudet Peter Lindbäck blev först inte trodd när han såg en varg i diket efter väg 101 i början av september. Observationen gjordes mindre än en mil från Näsbyholms gods där vargen dödade över 30 får för ett par dagar sedan.

–  Det såg ut som den stod och tuggade på något i diket. Först tänkte man att det måste vara en hund, men nej fan, det var en varg – kroppen, benen, allt stämde. Den försvann fort in i skogen när jag kom, säger Peter Lindbäck till tidningen.

På torsdagskvällen var det så dags igen för en naturupplevelse då Anna Krämer och hennes syster Åsa Valgeirsson var ute med sina hundar vid en skola i Smygehamn.

– Den stod och tittade på oss under en lyktstolpe. Vi blev helt knäsvaga. Den var stor, det gick inte att ta miste på att det var en varg. Efter en stund så sprang den ut på en åker och försvann i mörkret, säger Anna Krämer.

Anna uppger för tidningen att hon funderat på vad som skulle kunna hänt om den istället för att springa till skogs bestämt sig för att springa mot henne och hennes syster.

Nils Carlsson vid länsstyrelsen i Skåne uppger att observationer alltid kommer in efter att ett angrepp konstaterats och att de tacksamt tar emot all information från medborgarna. Carlsson uppgav i en intervju med tidningen Jakt & Jägare att det ”är häftigt att se varg” vilket nu fler verkar få uppleva i sydligaste länet.

 

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se