Norrbottenspets överlevde vargattack, Björbo, Dalarna

norrbottenspets överlevde vargattack björbo dalarna

Dalarnas Tidning rapporterar om ett misstänkt vargangrepp mot en hund. Norrbottenspetsen hade bett över sidan och ryggen samt bitmärken i halsen, ena bogen och ena bakhasen.

Länsstyrelsen bedömer att det med stor sannolikhet var en varg som angrep en 2-årig Norrbottenspets på söndagsmorgonen utanför Björbo i Dalarna. Spetsen följde med sin ägare och avvek in i en tätning där hon kort efter skrek till. Ägaren befann sig då ett 30-tal meter från platsen och kunde snabbt ta sig till hunden.

Först trodde han att hunden sprungit in i en kvist eller skadat sig på annat vis men efter närmare undersökningen syntes spår efter ett rovdjursangrepp.

– Hon hade ett bett över sidan och ryggen och bitmärken i halsen, ena bogen och ena bakhasen. Bettet över ryggen fick sys, berättar hundägaren för Dalarnas Tidning.

En besiktningsman från Länsstyrelsen gör bedömningen att hunden skadats av en yngre varg med ringa erfarenhet av att nedlägga byten.

– En vuxen varg hade dödat tiken, säger hundägaren, som inte hade några indikationer på att det fanns varg i området.

 

Källa: http://www.dt.se/nyheter/gagnef/1.6239412-overlevde-rovdjursangrepp
Foto: Commons Wikimedia
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se