Ny vargattack på vikbolandet – 27 döda får

Vargdödade fårtackor.

Ännu en vargattack på Vikbolandet som resulterade i att 27 får och lamm dödades eller skadade på naturreservatet Revfsholmen. Ägaren gjorde upptäckten då han tittade till djuren på söndagseftermiddagen.

När ägaren kom ut till ön möttes han av en hemsk syn. 20 får och 7 lamm var döda eller skadade. Fem djur var han tvungen att avliva direkt. Fortfarande saknas sex djur. Av de döda djuren är det enbart två som vargen har ätit på.

Det är inte första attacken som drabbar fåruppfödaren. I år har han hittills förlorat omkring 68 får av totalt cirka 120 djur. Men denna gång tror han inte att det bara rörde sig om en varg. Han funderar över om det inte handlar om fler vargar som jagar tillsammans då skadan är så omfattande,

Skyddsjakten på varg gick ut i veckan och än har Naturvårdsverket inte beslutat om jakten får fortsätta rapporterar Norrköpings tidning.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se