Nytt vargangrepp. Fyra får döda, Löderup

vargdödat får skåne 2

Ännu ett angrepp på skånska får kunde konstateras på lördagen när fyra döda får upptäcktes på en gård utanför Löderup.

Vargangreppen på sistone har skett inom några mils radie och med några dagars mellanrum. På lördagsmorgonen upptäckte familjen Cederström i Löderup de döda och skadade fåren i hagen. Att det är varg som varit framme är de helt säkra på.

– Det är absolut en varg. Vi har fått sms från flera i området som sett den smyga omkring här. Det här är förskräckligt och måste få ett slut, säger Åsa Cederström till Ystad Allehanda.

Hennes make hade under natten kört runt för att eventuellt själv få bekräftat att det rörde sig varg i området men inte sett något. Beviset kom i stället på morgonen.

– Det jag ser just nu är tydliga spår av varg, den har ätit av bröstfettet och huggspåren i bakbenet tyder också på att det är en varg. Men vi måste förstås göra en samlad bedömning av alla de rivna fåren, säger Tom Espgård, länsstyrelsens skadebesiktningsmannen.

Länsstyrelsen i Skåne har haft bråda dagar det senaste året och man hade lite otur i början, då fler än 60 får dödades vid Ravlunda varvid man hävdade att det med 90% säkerhet rörde sig om lösa hundar. DNA bekräftade senare att det rörde sig om varg.

Den drabbade familjen Cederström är mycket upprörda över situationen.

– Det här går inte längre. De som vill ha varg får gärna komma ut till oss och se vad som kan hända, säger Åsa Cederström som också undrar om de nu blir tvingade till att ta in fåren och börja med vinterfoder redan.

 

Källa: http://www.ystadsallehanda.se/ystad/loderup/article1950396/Fyra-far-doda-i-misstankt-ny-vargattack.html
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se