Nytt vargangrepp i södra Sverige, Kronoberg

Nytt vargangrepp i södra sverige kronoberg

I södra Sverige fortsätter vargarna sin framfart bland tamdjuren. Under helgen dödades 21 får i Hestra och ytterligare två får i Urshult i Kronobergs.

Under lördagen kunde ytterligare ett vargangrepp konstateras i södra Sverige efter att besiktningsmannen Lars-Erik Carlsson inspekterat en fårhage i trakterna av Urshult. Två tackor hade dödats av varg och ytterligare två var skadade varav ett fick avlivas.

Tidigt på lördagsmorgonen, vid femtiden upptäcktes att något hänt då ett par hästar i närheten av platsen för angreppet gnäggade och förde liv.

Vid tillfället fanns ett 30-tal får i hagen som nu flyttas till en annan hage som skall förses med lapptyg i hopp om att hålla vargen borta då risken för att den återvänder är stor. Dessutom kommer en radio att hållas i gång i hagen som ytterligare störningsmoment.

Lars-Erik berättar för tidningen att man under vintern samlat DNA-material från 6 olika varghanar i södra Sverige. En av dem blev dock påkörd av ett tåg.

 

Källa: http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/tackor-rivna-till-dods-av-varg(3810020).gm
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se