Oklart om Expressens omröstning om varg är avslutad

Vargfakta har tidigare skrivit om den omröstning som hölls i Expressens nätupplaga mellan 8 januari och den 7 februari. Vid en senare kontroll verkar det som om omröstningen återigen är aktuell.

Den 8 januari skrev Expressen en artikel med anledning av ett utspel från Jägarnas Riksförbund. I samband med det presenterades också en möjlighet för läsarna att rösta. Ska vargen få finnas i Sverige? var frågan.

En månad senare, vilket är den normala löptiden för en omröstning hos Expressen hade 13 100 personer röstat och resultatet blev 65% för nej-sidan och 35% för förespråkarna. Vargfakta skrev då ett kort referat om detta resultat.

 

Nytt startdatum

Bilden ovan är tagen idag vilket framgår av datumet i texten under stapeldiagrammet. Där står att omröstningen startades idag samtidigt som antalet röstande ökat med drygt 5 300 personer. Samtidigt har också resultatet påverkats till förespråkarnas nackdel med ytterligare 2 procentenheter.

Vargfakta har skrivit till artikelförfattaren för att få klarhet i varför omröstningen återigen blivit aktiv utan att få svar.

 

Category: Nyheter · Tags:

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se