Omfattande vargangrepp – 40 får dödade, Italien

omfattande vargangep - 40 får dödade italien

I Rocca Susella, fem mil söder om Milano förlorade Mark Ricchini ett stort antal får vid ett och samma angrepp. Vargen hade tagit sig igenom ett elektrifierat stängsel.

Några mil söder om Milano i norra Italien går 45-åriga Mark Ricchini runt och tittar på döda och lemlästade får. När media är på plats har han räknat till 39 döda och svårt skadade får denna torsdagsmorgon.

En ganska stor varg om cirka 40 kilo hade observerats i området tidigare i veckan och herdarna hade blivit varnade av en del jägare om att extra bevakning var på sin plats. Mark Ricchini sov därför i sin bil alldeles utanför det el-stängsel som omgav betesmarken.

Trots att han var på plats märkte han inte av att vargarna tagit sig in och givit sig på ett stort antal får. Det var först på morgonen som han förstod att något hänt då han hörde ljud från de skadade djuren. Förutom de dödade och svårt skadade djuren lär fler ha varit dräktiga och kastat sina foster under vargarnas framfart.

Av spåren att döma rör det sig om två vuxna och en yngre varg som deltagit i attacken.

Angreppet i Rocca Susella är det mest omfattande i modern tid. För några år sedan dödades 32 får i en inhägnad i Montalto Pavese.

 

Källa: http://milano.corriere.it/milano/notizie/cronaca/14_febbraio_07/i-lupi-all-attacco-sbranate-40-pecore-43c9f3ba-8fcf-11e3-b53f-05c5f8d49c92.shtml
 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se