Omvänd överklagan av planerad vargjakt

Vanligtvis överklagas jakt på varg för att färre eller helst ingen varg skall skjutas. Naturskyddet Sverige går mot strömmen och vill fyrdubbla den planerade vargjakten.

De traditionella miljöorganisationerna har gjort som förväntats och överklagat Naturvårdsverkets planerade vargjakt om 30 vargar. Agerandet från Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen förvånar ingen och var enligt Naturvårdsverket mer eller mindre väntat. De båda föreningarna anser het enkelt att ingen varg bör skjutas.

Nu har dock ytterligare en överklagan skickats in och den är så att säga åt andra hållet. Från Naturskyddet Sverige förordar man en fyrdubbling av avskjutningen från 30 till 120 och generellt sett enklare regler för att göra jakten möjlig och uppnå själva syftet om att minska rovdjurstrycket.

”Detta då många näringsidkande människor på landsbygden, vanliga boende med oro för vargen, samt jakträttsinnehavare knappast kommer märka någon skillnad alls, såvida de inte har ’turen’ att verka inom det revir som skall tagas bort”, skriver föreningen i pressmeddelandet.

Naturskyddet Sverige kräver att avskjutningsnivån vid jakten istället läggs på minst 120 individer, samt att alla geografiska begränsningar i jakten tas bort.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se