Oron för varg tas på allvar av C

Vi måste ta denna oro som finns för varg och andra rovdjur på största allvar, skriver centerpartisten Per Lodenius i en debattartikel i Norrtelje Tidning.

Per Lodenius är lokalpolitiker (C) i Norrtälje. I en debattartikel i NT menar han att man inte bara kan ignorera människors oro för varg.

”Vi måste ta denna oro som finns för varg och andra rovdjur på största allvar. Alla gör inte det utan möter det ofta med argument som att oron är irrationell eftersom människor inte löper risk att attackeras av vargen. Men problemet är i högsta grad en realitet för den fårbonde som hittar sina djur ihjälbitna eller skadade. Liksom för den förälder som tvekar att låta barnvagnen med sin sovande bebis stå kvar ute. Att inte ta denna oro på allvar är att blunda för den verklighet många landsbygdsbor lever i.

Per Lodenius vill att det görs en konsekvensanalys för att få fram kostnader och effekter av rovdjur, samt att ersättningarna till dem som drabbas av rovdjursangrepp höjs.

”Goda livsvillkor på landsbygden måste vara det som ligger till grund för en långsiktigt hållbar rovdjurspolitik”, skriver Lodenius.

Han tillägger avslutningsvis att en långsiktigt hållbar rovdjurspolitik måste beslutas i Sverige, inte i Bryssel.

 

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se