Paragraf 28 tillämpad när hund attackerades av varg

En varg sköts under pågående hundangrepp i Hagfors i Värmland på fredagen. Hunden klarade sig med bitskador i ena baklåret.

Jägaren har berättat för polisen att han satt och väntade på att hunden, en blandning av jämthund och stövare, skulle komma tillbaka från en sökrunda. Via pejlen kunde han se att hunden befann sig cirka 200 meter bort när den plötsligt började skälla aggressivt.

 

Pågående vargattack

Jägaren gick mot platsen för skallen och mötte både hunden och en varg. Vargen försökte ta sig upp på hunden och jägaren skrek högt åt vargen. Men den närgångna uppvaktningen upphörde inte varför mannen tillgrep paragraf 28 och sköt ett skott mot vargen.

Den påträffades död en liten bit från skottplatsen och visade sig vara en tik av normalstorlek. Hundens skador har undersökts av en veterinär som kunde konstatera bitskador i höger bakben, rapporterar Jakt & Jägare.

 

Andra angreppet på kort tid

Det är andra gången på kort tid som samme jägare råkar ut för vargangrepp på sina hundar. För bara några veckor sedan blev en annan av hans hundar biten av varg. Jaktmarkerna ligger i anslutning till Aamäck-reviret.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se