Pepparspray mot varg

I den kanadensiska nationalparken Jasper Park uppmanas besökare med hund att beväpna sig med pepparspray mot varg.

Efter att två sällskapshundar dödats av varg i den kanadensiska nationalparken Jasper Parks uppmanar parkens ledning att besökare medför pepparspray. Detta som skydd mot närgångna vargar rapporterar CBS News i Edmonton. Vargarna har uppvisat ett oroväckande intresse för besökare och blivit närgångna och orädda enligt parkens ledning.

De två hundar som dödats av varg har haft sina ägare alldeles i närheten vilket på inget vis hindrat vargen. CBS beskriver också en händelse där en varg belägrade en hundägare genom att cirkla runt henne tills det att kvinnan började vifta med en käpp mot vargen. Därefter backade kvinnan och hunden mot en intilliggande motorväg där hon undsattes av en bilist.

Vargen följde efter hela vägen.

– Den här vargflocken växer upp med mer interaktion med människor, säger parkens vargbiolog Saajke Hazenberg till CBS News.

Parkledningen är oroad att vargarna nu kopplar människor med hund till ett utmärkt byte eftersom de lyckats två gånger med bedriften utan några negativa konsekvenser.

– Det här är starten på en habituationscykel som vi försöker undvika, säger Saajke Hazenberg till nyhetskanalen.

Efter incidenterna är parkens rekommendation nu att hundägare beväpnar sig med pepparspray och att de alltid håller sina hundar kopplade.

Om inte problemen upphör kan området stängas av för besökare alternativt skjuter man bort vargarna.

Källa: http://www.cbc.ca/news/canada/edmonton/story/2012/07/20/edmonton-jasper-wolves-dogs.html

Foto: Wikimedia

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se