Polis larmad efter vargattack, Köping

Det var strax efter halv sju på söndagskvällen som Polisen fick larm om en vargattack på landsbygden utanför Köping. Attacken mot mannens hund lyckades avbrytas.

Västmanlands Läns Tidningar rapporterar under söndagen om att polisen blivit kontaktad av en man boendes på landsbygden utanför Köping. Mannen hade då upptäckt två vargar som kommit in på tomten där de attackerade hans hund.

Enligt polisen lyckades mannen genom att han upptäckte angreppet i tid avstyra det hela genom att skrämma de båda vargarna innan hunden skadades.

– Vargarna nafsade efter hunden, säger Per Strömbäck vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland till VLT.

Ärendet vidarebefordras av polisen till de rovdjursansvariga inom länsstyrelsen som är de som skall hantera denna typ av viltfrågor.

Redaktionens kommentar: Att skrämma bort en vargindivid är fullt möjligt och bör under normala omständigheter inte vara förknippat med fara. Två eller flera vargar däremot är inte riktigt samma sak.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se