Politiker vill fördela vargen bättre

Jägareförbundet i Värmland vill ha en kraftig minskning av vargstammen i länet och har gått ut med ett upprop hos markägare, jordbrukare, hundägare och hembygdsföreningar. Jägareförbundet vill minska vargstammen till 30 individer i Värmland.

Landsbygdsdemokraterna Torsby anser att en fördelning av beståndet av varg är nödvändig då vi i dagsläget kan konstatera att de flesta revir finnes inom begränsat område.

Det är inte frågan om att ta bort vargen från den svenska faunan, utan att fördela den över hela Sverige till de områden där den haft sina naturliga platser i ekologin sen många tusentals år. Stora delar av Norrland och delar av Svealand borde vara vargens område men då jämnt fördelat.

Dagens problem är att populationen av varg är koncentrerad till ett mycket begränsat område i västra Sverige och i östra Norge.

Att regeringen inte hörsammat problemen inom de svenska områdena ses tydligt då de stoppade licensjakten och samtidigt slopade taket för antalet vargar i Sverige.

Det är sorgligt att regering och riksdag har en så nedsättande inställning till landsbygden för det är de som bor där som måste få bestämma och inte de som bor i storstaden.

Centerpartiet var under 1960 till 1980-talet landsbygdens parti, detta är ett minne blott nu när det är Stureplanscentern som bestämmer och rösterna vid valen minskar allt mer för detta parti, och andra partier i riksdagen är icke kapabla att satsa på landsbygden utan det är alltid den stora staden som gäller för alla beslut.

Vi är några miljoner väljare på landsbygden som tröttnat på detta och kräver upprättelse.

Vi stödjer jägarförbundet i Värmland angående vargfrågan.

Daniel Brosius

Kommunfullmäktigeledamot

Per Olov OLS Olsén

Landsbygdsdemokraterna Torsby

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se