Präst och häst tagna av vargar i Ukraina

Den 19 februari 1861 rapporterade finska Wiborgs Tidning (nr 14) att en präst omkommit efter en vargattack. Likaså hästen blev vargoffer. Prästfrun och en sextonårig pojke klarade sig.

Wiborgs tidning:

Äfven i Ryssland hafva vargarna grasserat denna vinter. En tragikomisk historia i den vägen omtalar en petersburger tidning från stationen Weta i guvernementet Kiew. En prest reste med sin fru och en sextonårig gosse till sistnämnde stad. Då de färdades genom en skog mötte dem en skock vargar. Seende sitt lif stå på spel, kastade presten gossen åt vargarna med dessa brydde sig alldeles icke om gossen utan förföljde mannen och hans fru. Presten kuskade på raska tag; men i en vändning vickade släden så att frun kastades ur densamma. Vargskocken lemnade äfven henne å sido och fortfor att förfölja presten, som allt ännu kuskade på af alla krafter. Hästen blef emellertid uttröttad och då kastades sig vargarna samt och synnerligen på presten som i ett nu blef rifven i stycken.”

 

 

Fotnot: De röda rutorna skapas av söktjänsten i tidningsarkivet efter lyckad sökning på ordet ”varg”.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se