Ridande polis dödad av vargflock i Iran

En ridande polis dödades av vargar efter att först ha förföljts. Det skriver den iranske, USA-utbildade, viltbiologen Rashid Jamsheed, i sin bok ”Big Game Animals of Iran”.

Enligt Rashid Jamsheed skedde attacken vintertid och den beridne och beväpnade polismannen hade antagligen tidigt observerat att han var förföljd av en flock som bestod av tre vargar.

Polismannen måste varit helt obekymrad av detta för i en rekonstruktion av attacken tycks han klivit av hästen för att urinera och lämnat geväret kvar i sadelhölstret.

När vargarna gick till attack skenade hästen iväg och lämnade polismannen helt försvarslös. Endast blod, avgnagda ben och mängder av vargspår återstod när annan polis kom till platsen.

 

Vanligt med attacker under vintern

Författaren beskriver att det varit rätt vanligt med vargangrepp i Iran ”det senaste millenniet”. Under vintrarna blir utsvultna vargar allt djärvare i sitt födosök och det finns rapporter om hur vargar gett sig in i städer och dödat människor mitt på ljusa dagen, enligt Jamsheed. Se bland annat vår artikel om en attack mot en hemlös man.

Precis som i andra vargnationer tycks det ha förekommit fall där vargar tagit barn även i Iran, men Rashid Jamsheed har inte gett detaljinformation om dessa angrepp i boken.

 

 

Källor: Big Game Animals of Iran, Rashid Jamsheed, 1976. Wolf Attacks on humans, T R Mader 1995.

Bilden: Ridande kvinna i Teheran. Hästen är fortfarande ett viktigt transportmedel av några yrkesgrupper och i vissa områden av Iran. (Personen på bilden har inget i övrigt med artikeln att göra.)

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se