Rovdjur skapar mer byråkrati och politik

Den pågående rovdjursutredningen, den tredje i ordningen för Sveriges del, har nu satts under tidspress. Det framgår inte vilka skälen är mer än att det handlar om ett tilläggsdirektiv.

Intressant är i alla fall att populationsnivåerna för våra stora rovdjur redan verkar vara klara innan arbetet är slutfört och framförallt innan de socioekonomiska slutsatserna verkar vara klarlagda. De ekonomiska konsekvenserna av politik och byråkrati är i alla fall kända – det kostar oftast mer än det genererar i slutänden.

I en granskning genomförd av Dagens Nyheter står det tydligen att Rovdjursutredningen betalat 140 000 kronor i konsultarvode till KREAB för mediaträning.

I rovdjurens spår ser vi ett aldrig sinande följe av utredare, byråkrater och politiker som säger sig kunna leda dessa vilda djur i rätt riktning. Framtiden får utvisa om de har rätt.

Läs mer på Jakt&Jägare.

Category: Nyheter · Tags:

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se