Ryssland: Ung student attackerad av varg

I närheten av Kudymkar attackerades en ung student av varg den 28 oktober. Pojkens rådighet och kampvilja räddade honom från att bli allvarligt skadad.

Gymnasiestudenten Vasily Klimov, var under kvällen på väg till en by i närheten av Kudymkar för att besöka sin farmor. Vägen går igenom en del skogspartier och det var där attacken skedde.

Enligt Vasily hoppade vargen ut ur ett buskage. Attacken var våldsam och i språnget bet vargen tag i Klimovs ben varpå han föll till marken. När Vasily låg på marken riktades vargens uppmärksamhet mot strupen.

Vasily skyddade instinktivt halsen och lyckades samtidigt värja sig mot vargens angrepp. I samma rörelse tog han tag i vargen och lyckades med kraft kasta den åt sidan.

Vargen blev uppenbarligen förvånad över det tilltänkta bytets motstånd och avbröt hastigt angreppet. Därefter återvände den till skogen.

Vasily återvände i alla hast till hemmet, djupt skärrad över händelsen.

Huruvida någon jakt på den aktuella vargen kommer att ske är inte känt.

Läs originalartikel här.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se