Såg tolv vargar under älgjakten, Örebro

Örebro Län har onekligen gott om varg. Bertil Skagerstrand såg en vargflock under älgjakten. Innan flocken passerat hade han räknat till 12 vargar.

En mäktig naturupplevelse men samtidigt en fingervisning om hur rovdjursförvaltningen inte fungerar och hur väl vargen reproducerar sig. Så kan man sammanfatta Bertil Skagerstrands upplevelse under älgjakten utanför Karlskoga i Örebro Län.

Bertil Skagerstrand såg på sitt älgpass en vargflock om sammanlagt 12 vargar passera. Mot bakrunda av detta syns den minskade avskjutningen som fullt förklarad. För fem år sedan sköt jaktlaget nio älgar, förra året sköt de två och i år har de inte ens sett en älg.

Efter Skagerstrands observation avbröts jakten för att spara de hundar som ingick i jaktlaget.

– Med så här mycket varg vi har i landet blir naturen i obalans. Samtidigt är det ett politiskt förakt för människorna som bor på landsbygden att vi inte har licensjakt på vargen, säger han till Karlskoga tidning.

 

Källa: http://www.jaktjournalen.se/index.php?id=19854
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se