Sällskapshund på promenad angripen av varg, Göteborg

En mindre sällskapshund angreps av varg på onsdagsförmiddagen. Angreppet skedde på Hisingen utanför Göteborg rapporterar GT.

Att hundar angrips då de är tillsammans med sin ägare hör tyvärr inte längre till ovanligheterna. Under onsdagsförmiddagen attackerades en mindre sällskapshund av en varg på Hisingen utanför Göteborg.

Angreppet avbröts av en tillskyndande bilist som körde på vargen i låg fart. Vargen skall då ha släppt hunden för ett ögonblick men gick återigen till attack.

– Då sparkade mannen som hade hunden till vargen så att den sprang från platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Västra Götaland till tidningen.

Vargen uppges ha klarat sig från såväl påkörning som sparken. Det är dock värre ställt med hunden som enligt uppgift vårdas på djursjukhus.

Det cirkulerar rykten om att det finns vargliknande lösspringande hundar i området men hundägaren själv, Magnus Efraimsson är säker på att djuret var en varg.

– Det var många saker som inte stämde med en hund. Hade jag sparkat på en kamphund till exempel hade den gett sig på mig. Vargen är nog skyggare, en hund är mer van vid människor och bilar på ett annat sätt än den här var, berättar Magnus Efraimsson för Expressen.

I februari i år observerades varg såväl i centrala Göteborgs som på Hisingen och något senare togs en hund inne på en gårdsplan i Stenungsund norr om Göteborg.

 

Källa: http://www.expressen.se/gt/hund-till-djursjukhus-efter-en-vargattack/  | http://www.expressen.se/gt/pepzi-kan-ha-blivit-attackerad-av-en-varg/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se