Sällskapshund vargdödad. Lämnade huvudet.

Liten sällskapshund uppäten av varg

I Saxdalen, väster om Ludvika dödades en liten sällskapshund av varg under onsdagsmorgonen. Vargarna lämnade huvudet och åt upp resten.

Tidningen Jakt & Jägare rapporterar om hur en Kinesisk Nakenhund angripits och konsumerats av vargar alldeles i närheten av ägarens hus. Hunden hade på något vis tagit sig ut ur huset genom dörren under tidig morgontimme vilket ägaren upptäckte genom att det plötsligt drog kallt.

Genast började han söka efter hunden, Bonny men några livstecken syntes inte till. Efter kontakt med polis och länsstyrelsen fick han veta att en försvunnen hund inte är skäl nog för något större pådrag. Via Facebook postades upplysningen om att hunden var försvunnen men inga konkreta tips kom in.

Efter ett tag fick han dock kontakt med två jägare som erbjöd sig att spåra av området och bara 30 meter från huset hittades vargspår. Spåren ledde vidare cirka 100 meter där resterna, Bonnys huvud återfanns.

– Det gick att identifiera Bonny på hennes bruna öra och halsbandet. Det är fruktansvärt att vargarna jagar alldeles intill husen, säger Peter Näslund.

Spåren och angreppet bekräftades senare av länsstyrelsens personal.

Angreppet skedde inom det så kallade Olsjöreviret där hundpredation förekommit tidigare. I höstas sköts en vuxen hanvarg under pågående angrepp mot en drever.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/vargarna-lamnade-huvudet
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se