Sannolikt vargangrepp utanför Genarp

Under natten till söndagen dödades ett får utanför Genarp 25 kilometer öster om Malmö. Sannolikt är det varg som varit framme enligt länsstyrelsens besiktningsman.

– Angreppssättet och spår i området tyder på att det med stor sannolikhet är en varg som har dödat fåret. Det var kraftiga bett och djuret hade ätit omkring sju-åtta kilo av fåret, berättar Bertil Nilsson på Länsstyrelsen Skånes naturskyddsenhet.

Angreppet skedde under natten till söndagen i en hage med fyra får och en get. Länsstyrelsen underrättades först på eftermiddagen. Undersökningen av fåret är nyligen avslutad.

– Vi uppmanar fårägare att se över sina stängsel och att öka den mänskliga närvaron i hagarna. Uppmaningen gäller hela Skåne, en varg kan röra sig flera mil på en dag, säger Bertil Nilsson.

Tidigare under söndagen kom flera uppgifter om varg söder om Helsingborg. Länsstyrelsen hade personal på plats med kunde inte säkra några spår.

Källa: http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/nyheter/2013/Pages/varg-dodade-far-i-genarp.aspx
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se