Sex personer svårt skadade efter vargangrepp, Kina

sex personer svårt skadade i vargangrepp kina

En vargflock om fem djur gick till våldsamt angrepp mot människor i en liten by i Xinjiang-provinsen i nordvästra Kina. Sex personer ådrog sig allvarliga skador innan de lyckades fly.

Ett allvarligt vargangrepp rapporteras ha skett i Xinjiang-provinsen i nordvästra Kina. Efter en lång tid av torka tycks vargarnas bytesdjur ha dött eller flytt området vilket uppges kunna vara en förklaring till att en flock om fem vargar gått till våldsamt angrepp mot människor.

Skadorna de angripna människorna ådrog sig tycks vara koncentrerade till övre delen av kroppen och ansiktet vilket ger en inblick i hur angelägna vargarna var om att skaffa sig föda dvs några försiktiga bett i markhöjd tycks inte ha varit aktuellt. En av de skadade byborna visar upp sitt avslitna öra för tidningen. Övriga bilder visar kraftigt bandagerade ansikten och kroppsdelar.

Efter att människorna lyckats fly platsen dödade vargflocken ett antal tamdjur. Byborna tog sig till den närbelägna staden Urumqi där de fick läkarvård.

I den aktuella regionen finns uppskattningsvis 10 000 vargar enligt uppgifter till Mail Online.

 

Källa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2723818/Wolf-pack-attacks-Chinese-villagers-tearing-victim-s-ear-leaving-two-seriously-injured.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se