Sexåring svårt vargbiten i ryggen

En sexårig pojke angreps av varg och fick bitskador på rygg och skinkor. Angreppet skedde intill ett tillfälligt bostadsområde för skogsarbetare i Yakutat i Kanada. Det rapporterar tidningen The Peninsula Clarion.

Sexårige John Stenglein och hans kompis Keith Gamble, nio år, lekte med familjens hund när plötsligt en varg dök upp och började morra. Pojkarna skrek och sprang men vargen hann upp dem och slog båda två till marken.

Vargen ställde sig nu på John Stenglein och började bita i hans skinkor, därefter började den bära pojken mot skogen. Som tur var så var pojken tung och det gick långsamt.

Flera vuxna som såg attacken rusade fram och började slänga sten på vargen som fann det bäst att lämna området utan sitt byte.

 

Fick sys

John Stenglein fördes till områdesläkaren. Såren var tillräckligt allvarliga för att behöva sys. Värst var det på ryggen där en bit av muskulaturen slitits ut.

Keith Gambles far, Mike Thompson, lyckades senare locka tillbaka vargen in i området med en lockpipa (hare) och sköt den med ett skott. Enligt uppgift hade vargen uppehållit sig väldigt nära området sedan två år tillbaka.

Tester visade att vargen var helt frisk och det sändarhalsband som hittades runt halsen satt lagom löst och hade inte orsakat några infektioner som kunde förklara vargens beteende.

– Han var här för att hämta lunch. Han försökte släpa ut Johnny i bushen för att äta honom, sa Mike Thompson i en kommentar.

 

Skyddsjakt tillåten

Enligt senatorn Pete Kelly var det tur att staten kört över guvernören och beslutat att det ska vara tillåtet med skyddsjakt på varg. Han menar att guvernörens idé att förbjuda vargjakt skulle vara att svika befolkningen.

– Dom sa faktiskt ”Vi är oroliga för att våra barn ska attackeras av vargar” och titta nu. Nu har det besannats, sa Pete Kelly till The Peninsula Clarion.

 

http://peninsulaclarion.com/stories/043000/ala_043000ala0150001.shtml

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se