Skickades hem efter vargattack – utvecklade rabies och dog

Den 18 maj 1893 rapporterade finska Aftonbladet (nr 113) lätt tragikomiskt om en vargbiten man som avlidit i svåra plågor i sviterna efter en vargattack.

Aftonbladet skriver:

”Ryssland. Vattuskräck bland människor. I ett af mellersta Rysslands guverment blef för en tid tillbaka en bonde svårt biten af en galen varg. Han skickades till Moskva för att botas. Då han utskrefs från sjukhuset, tillråddes han att till förekommande av recidiv lefva nyktert och ordentligt. Men så snart han kom hem, började han i glädjen lefva om i sus och dus. Han söp ända till dess han åter visade symptom af vattuskräck. Man band honom då och förde honom till sjukhus. Men där bröt galenskapen ut. Han bet åtskilliga hundar och hästar samt slutligen hospitalets fältskär. Själf afled han inom kort under förfärliga plågor och fältskären sändes till Moskva, där han för närvarande är under läkarevård.”

 

 

 

Fotnot: De röda rutorna skapas av söktjänsten i tidningsarkivet efter lyckad sökning på ordet ”varg”.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se