Skogsarbetare flydde från vargflock, Kanada

skogsarbetare flydde från vargflock

En skogsarbetare fick fly från en flock vargar under ett arbetspass. Det rapporterar myndigheten för säkerhet i skogen, Forest Safety Council i ett särskilt meddelande.

I närheten av Merrit, British Columbia hade en timmertransport stannat för att lasta. Föraren befann sig cirka 100 meter från lastbilen när hon plötsligt omringas av 5 aggressiva vargar. Enligt uppgift var de så när som 3 meter när skogsarbetaren kallade på sina två hundar.

Hundarna kom till undsättning samtidigt som arbetaren tog fram sin björnspray. En av hundarna stannade vid kvinnans sida samtidigt som den andra gav sig på vargarna. Under slagsmålet tog sig kvinnan och hunden till lastbilen där hon via radio ropade på hjälp.

Efter att ha ropat på hjälp kallade hon in hunden som slogs med vargarna. Den försvarande hunden kom tillbaka mycket svårt skadad. Hunden gick inte att rädda utan fick avlivas. Kvinnan ådrog sig inga skador enligt meddelandet.

 

Källa: BC Forest Safety Council, Forest Industry Safety Alert 2013.10.15
 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se