Skogsvargar i Kentucky dödade afroamerikansk man

I Kentucky har en afroamerikansk man dödats av vargar. Det rapporterade biologen John James Audubon, känd för många naturböcker och organisationen National Audubon Society.

I sin bokserie The Quadrupeds of North America beskriver naturskribenten John James Audubon hur två afroamerikanska män blir överfallna av vargar i en tät skog i Kentucky nära gränsen till Ohio. Händelsen inträffade år 1830.

De båda männen var på fotvandring genom skogen, enligt vissa källor för att de besökt två kvinnor i en grannby. Det hade rapporterats om vilda djur i området så männen hade beväpnat sig med varsin stor yxa.

Trots det lyckades de inte avvärja den plötsliga och våldsamma vargattacken utan blev slagna till marken och svårt bitna. Den ena av männen lyckades dock fly upp i ett träd där han fick tillbringa natten.

Morgonen efter återstod bara benrester av hans vandringskamrat, men också tre vargar låg döda. Mannen tog med sig båda yxorna tillbaka hem och rapporterade den tragiska nyheten.

 

 

Källor: The Quadrupeds of North America, John James Audubon och J Bachman, 1851-1854. Wolf Attacks on humans, T R Mader 1995.

Bilden: Skogsparti i Kentucky, USA. Äldre vandringsled.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se