Skyddsjakt tillstyrkt i Idre, Dalarna

Länsstyrelsen i Dalarna var snabbare än vanligt med beslut om skyddsjakt på varg som störde insamlingen av renar för Idre Sameby. Denna gång tog det bara fem dagar.

Länsstyrelsen i Dalarna är de som fått mest kritik för långa handläggningstider när det kommit till skyddsjakt på varg. I torsdags lämnade samerna i Idre Sameby in en ansökan om skyddsjakt då vargar just nu stör insamlingen av renar som skall gå till slakt.

Stig-Åke Svensson, miljövårdsdirektör meddelade vid inlämnandet att beslut skulle fattas så fort som möjligt och det tog fem dagar till ett tillstyrkt besked. Snabbare än tidigare men fortfarande långsamt om man ser till de besvär vargen orsakar under tiden.

Riksdagsledamoten Ulf Berg (m), har flera gånger riktat kritik mot Länsstyrelsen i Dalarna och enligt honom skall besked ges samma dag, precis som alldeles nyligen i Jämtland.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/varg-far-skjutas-i-idre
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se