Skyddsjakt utlyst efter ytterligare vargobservationer vid Åbo flygplats

Det är inte bara en mamma med barnvagn och hund som blivit vittne till vargen vid Åbo flygplats. Under helgen har andra flanörer och friluftsmänniskor stiftat bekantskap med den orädda vargen.

Så sent som idag fick Polisen in ytterligare vittnesmål om den orädda vargen av människor som rört sig i området kring Åbo flygplats. Vargen har enligt de nya vittnesmålen inte betett sig hotfullt men har heller inte visat någon rädsla för människor, rapporterar Yle Nyheter.

De tidigare vittnesmålen om hotfullt beteende och den allmänt oskygga inställningen hos vargen har dock lett till att Polisen utfärdat ett tillstånd om att fälla vargen. Jägare har under dagen sökt av området men har inte lyckats finna vargen och avbröt sökandet då ljuset inte längre tillät ett effektivt arbete.

Polisens rekommendation om att hålla sig ifrån området kvarstår tills dess att vargen är fälld eller då den kan konstaterats ha lämnat området.

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se