Spetshund dödad av två vargar

dodade-angripande-varg-med-motorsagen

En skogsarbetare förlorade under torsdagen sin spetshund under pågående arbetspass. Två vargar samarbetade och tog hunden innan den nådde sin ägare.

Att ha hund med sig som sällskap under arbete i skogen är inte ovanligt. Alpo Komulainen hade med sig sin spetshund under ett avverkningsarbetet. Hunden rörde sig i området kring avverkningsplatsen under tiden Alpo arbetade med motorsågen. Efter några timmar var det så dags att gå hem men då syntes inte hunden till.

Alpo började då leta efter hunden och stötte strax på vargspår inte långt från där han för en stund sedan fällt träd. Han berättar för tidningen att han redan då förstod vad som väntade. Spåren tydde på att vargarna närmat sig hunden på så vis att de inte skulle avslöjas av vinden.

– En varg hade i en krok från vänster och den andra gick rakt mot hunden. Spåren visade att hunden sprungit mot mig men innan den hann fram sprang den rakt på den andra vargen. Jag hittade första blodspåret på en skogsbilväg. 400 meter därifrån hittade jag resten av hunden.

Händelsen inträffade mitt på dagen strax efter lunch berättar Alpo som också rapporterat händelsen till myndigheterna. Alpos hund var den fjärde som dödats av varg i området under hösten.

 

Källa: http://www.kainuunsanomat.fi/sotkamo-lehti/sotkamo/sudet-veivat-pystykorvan/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se