Stad invaderad av varg, Sisian, Armenien

Sisian med sina drygt 16 000 innevånare har fått besök av varg. Med ett snödjup om 2 meter har vargen svårt att hitta föda i sin normala miljö.

De boende i den högt belägna staden Sisian i sydvästra Armenien har fått finna sig i att stanna inomhus efter att mörkret fallit. De är rädda för att bli attackerade av de vargar som stryker runt på stadens gator i jakt på föda. Vargarna tar sig in på bakgårdar och har under de senaste dagarna dödat ett dussintal hundar.

Enligt televisionen i Armenien är orsaken till denna plötsliga invasion den extrema vintern. Svår kyla i kombination med ett snödjup som på sina håll är hela två meter gör vargarnas normala jakt omöjlig. Det är hungern som drivit vargen in i staden och det huvudsakliga bytet är just hundar, uppger Kanal A2.

Enligt källor kommer Armenien att fortsätta med kompensationer, alltså skottpengar till de som jagar varg. Nuvarande ersättning är cirka 1 700 kronor för varje skjutet djur. Miljödepartementet i Armenien har dessutom för avsikt att öka avskjutningen från nuvarande 100 till 200 vargar.

 

En hund som fortfarande lever efter att ha blivit angripen av varg. Källa: Mir24.tv

Länk till originalartikel.

Ytterligare en länk till ett inslag med video.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se