Stor vargjakt efter att två personer dödats av varg i Shangdong, Kina

En gråvarg skall ha legat bakom två angrepp med dödlig utgång och ytterligare fem angrepp med påföljande skador rapporterar Polisen i Tengzhou i östra Shangdongprovinsen.

Två personer, en kvinna i 60-års åldern och en 8-årig pojke rapporterats ha blivit dödade av en gråvarg i Shangdonrovinsen i östra Kina. Ytterligare fem personer skall ha blivit skadade av den angripande vargen. Vargen sköts under måndagen till döds av den lokala polisen.

Rapporterna om en angripande varg skall ha kommit in sedan förra onsdagen. Under måndagen hittade polisen spår efter vargen varpå ett stort pådrag med cirka 100 poliser började. Vargen besköts men fortsatte att gäcka de hundra poliserna i ytterligare två timmar innan den slutligen kunde avlivas.

När nyheten om att den människodödande vargen nådde byborna var glädjen stor. Polisen kan dock inte med säkerhet säga att det är just den varg som angripit människorna de dödat förrän de fått testresultaten.

Enligt lokal expertis är det under våren som vargen föryngrar sig och då kan den söka sig till bebyggelse i jakt på föda och då kan det också hända att människor råkar illa ut. Vargen är ett skyddat djur i Kina men om den utgör ett hot mot människor eller egendom är det i sin ordning att skjuta dem.

En boende i området påstår att det inte rör sig om vilda vargar utan att det istället är vargar som rymt från hägn där de föds upp, en lokal industri.

Källor: http://english.peopledaily.com.cn/90882/7763596.html
http://www.chinadaily.com.cn/china/2012-03/20/content_14871534.htm

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se