Stövare angripen av varg, Gävleborgs Län

Vargens bitskador på hundar och mindre djur.

Ännu ett angrepp mot hund inträffade under helgen. Tidningen Jakt & Jägare rapporterar att en stövare bitits svårt av varg i Åmot, Gävleborgs Län.

Löshundsjakten har haft en motig premiär i höst då fyra hundar angripits av varg varav en dödats. I helgen blev en Finnstövare attackerad och svårt biten i bakkroppen av en varg några kilometer norr om Åmot i Gävleborgs Län.

Ägaren, Petri Ylinen berättar för tidningen om hur han släppt hunden vid Kroksjön på söndagsmorgonen. Vid halv elvatiden bröt plötsligt hunden och ville bara in i bilen.

– Han har bitskador över hela bakkroppen. Jag har också hittat vargspår efter vägen där Boss flydde, berättar Petri Ylinen, som äger Boss.

Stövaren togs till veterinär för vård och enligt utsago kommer hunden att repa sig rent fysiskt. Huruvida den meriterade hunden kommer att påverkas psykiskt går inte att uttala sig om i dagsläget.

Vid närmare kontroll att Petri dagen efter kunde han genom att följa spåret i GPS:en och se spåren efter en väg konstatera att vargen varit så nära som 80-100 meter från Petri själv.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/finnstovare-vargbiten-i-amot
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se