Upprörd norrman vid svenska gränsen polisanmäld

Som vi rapporterade igår upprör Naturvårdsverkets planerade utsättning av vargvalpar norrmännen som menar att de får dras med vargproblem som svenskarna skapar. En av norrmännen har nu polisanmälts för ett uttalande.

I NRK TV2 och SR P4 Värmland den 2 februari menade Ole Hemseter från Østre Hedmark Vilt- och Miljøforening att det är upprörande att Sverige planerar att sätta ut vargvalpar så nära den Norska gränsen utan hänsyn till grannlandet.

Hemseter var mycket upprörd för det är en given risk att en ökande andel vargar kan ta sig över gränsen in till Hedmark och ställa till problem där. Problem som vi skapar. På grund av detta blev också hans uttalanden hätska:

– Vi ska inte ha någon varg i Norge, och det vill vi inte att de ska ha i Sverige heller, sade han och fortsatte med att ”svenskarna kan få komma hit och hämta kadaverna från de svenska vargarna”.

Den norska vargaktivistorganisationen Rovviltets Rost har nu realiserat sitt tidigare hot och polisanmält Hemseters uttalande som de menar inbjuder till illegal jakt.

 

Hedmark Fylke mot gränsen till Värmland.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se