Tax tagen av varg på gårdsplan, Norge

Ett skall hördes från gårdsplanen och sedan var taxen borta. Från gårdsplanen gick två spår av vad som bäst förklaras med varg menar rovviltspåraren Willy Dambakken.

Willy Dambakken är i Åsnes för att undersöka två spår som går från ett gårdstun där en tax försvann alldeles nyligen. Spåren och händelseförloppet talar för att vargar utökat sitt näringssök. Geir Sæther hörde ett skall från gårdsplan och sedan blev det tyst.

– Det blev plötsligt tyst. Då förstod jag att något var galet. Jag gick ut på gården och då var hunden borta, säger Geir till tidningen Glåmdalen.

Taxen togs cirka 10 meter från köksdörren.

Rovviltspåraren Willy Dambakken har följt spåren från gården tillsammans med Geir.

– Det ser ut att ha varit två vargar, inte bara en, säger Geir Sæther.

Ortsborna misstänker att det är en skadad varg som söker mat kring husen då det för två månader sedan kördes på en varg på i Knappum.

Redaktionens kommentar: Det finns ofta en tendens till att vilja förklara vargars beteende och näringssök med förmildrande argument snarare än att acceptera den allra enklaste förklaringen nämligen den om att vargar gör som de gör för att de kan. En liten hund på en gårdsplan är ett alldeles för enkelt proteintillskott för att förbises.

 

Källa: http://www.glomdalen.no/nyheter/article6375263.ece
Foto: Commons Wikimedia

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se