Tioårig pojke dödad av varg

Tioårige Kolja åkte pulka med två kompisar. Plötsligt kom en varg fram ur skogen – och gick till attack. Sedan hittades tioåringen livlös vid ett vattendrag dit vargen släpat honom, enligt tidningen Expressens nätupplaga den 29 januari.

Koljas två kompisar blev vittne till den otäcka attacken som skedde den 10 januari i byn Zavod-Kyn i Lysjvensk, Perm, (Ural) i Ryssland. 
En vän berättar i chock om händelsen.

– Vi sprang så fort vi bara kunde, men vargen fick tag i Kolja och släpade med sig honom. Sedan hittade vi honom vid en bäck, säger kompisen Mikhail Menshikov till ryska kanal 5.

När vargen attackerade ropade pojkarna på hjälp och sprang efter vuxna. Men räddningen kom för sent.

”Ska söka efter vargen”

Vargen hade släpat i väg Kolja och tioåringen hittades med svåra bitskador i ansiktet och på halsen och han hade kvävts innan hjälpen hann anlända.

Hela byn är i chock och alla är oroliga att vargen ska attackera igen. Lokala jägare har sökt efter vargen i flera dagar.

– Vargen har attackerat en människa, vi kommer att fortsätta att söka efter vargen tills vi hittar honom, säger en släkting till Kolja, till den ryska tv-kanalen.

Vargarna upplevs som speciellt aggressiva under januari och februari. En annan orsak till attacken kan vara att det rör sig om en gammal alfahane som stötts ur sin flock och haft svårt att få tag i mat.

 

Kolja, 10, dödades av en varg när han åkte pulka. Foto: Ryska kanal 5.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se