Tränande Jämthund svårt skadad av varg, Dalarna

I slutet av augusti skadades en jämhund svårt av varg rapporterar tidningen Jakt & Jägare. Ägaren lyckades avbryta angreppet innan det var för sent.

I en radiointervju med tidningen Jakt & Jägare berättar Sven-Olof Hansus om hur han var ute och tränade sin jämthund inför den stundande älgjakten. Sven-Olof var för tillfället obeväpnad men hade med sig sin gps för att följa hundens rörelser.

Ett skrik hördes plötsligt från jämthunden varpå Sven-Olof började springa mot platsen. Först trodde han att det rörde sig om ett hundslagsmål men i takt med att han kom närmare började han förstå att det var frågan om en vargattack.

När Sven-Olof kommer fram står en varg över jämthunden som ligger på marken. Under den korta period som förflöt innan vargen skrämdes från platsen tillfogades hunden flera bett.

Hunden är fortfarande inte återställd. Risken att han behöver kastreras verkar stor då området kring könsorganet är svullet och infekterat.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/jamthannen-jacko-svart-skadad-av-siljansvarg
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se