Tre ansökningar om skyddsjakt och inget bifall

Trots att Naturvårdsverket sedan den 13 januari givit Länsstyrelsen i Jämtland rätt att besluta om skyddsjakt är resultatet av de tre första ansökningarna avslag i samtliga.

Länsstyrelsen i Jämtland medger inte skyddsjakt på de tre aktuella vargarna i länet. Som skäl anges att man i nuläget inte tror att vargarna finns kvar i det aktuella området som ansökningarna gäller.

När Naturvårdsverket, NVV den 13 januari gav Länsstyrelsen i Jämtland rätten att själv bestämma över skyddsjakt på varg överlämnad verket också tre aktuella ansökningar.

Två av ansökningar från samebyn Ruvhten Sijte och en från Mittådalens sameby. Ruvhten Sijtes första ansökan gällde en vargen i Slagavallen och kom till NVV den 8 december.

Ruvhten Sijtes andra ansökan gällde en varg i Brändåsen och kom till NVV den 30 november.

Ansökan om skyddsjakt från Mittådalens sameby gällde en varg i Lindalen, Glöte och kom till NVV den 21 december.

Länsstyrelsen har idag beslutat att avslå alla tre ansökningarna och som skäl anges alltså att vargarna inte längre uppehåller sig i samma områden de gjorde när ansökan skickades in. Detta skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se