Tre joggande kvinnor angreps av sju vargar

Tre kvinnor i staden Eagle River, Alaska, attackerades av vargar medan de joggade med sina hundar längs en vanlig väg. Det rapporterar nyhetskanalen CBS 11 News.

Attacken mot kvinnorna föregicks samma morgon av en dödlig attack mot en hund som var bunden utanför ett hus i staden. Lokala representanter från Alaskan Department of Fish & Game säger att det troligen är samma vargflock som senare angrep kvinnorna.

Attacken mot de joggande kvinnorna skedde på en vanlig väg bara 1,5 kilometer därifrån.

– De var inte rädda för oss och de var verkligen nära, säger en av kvinnorna i den efterföljande tv-intervjun.

Enligt kvinnorna smög sig flocken på dem så tyst och så kvickt att de inte uppfattade faran förrän det var försent.

Flocken var på minst sju vargar och började cirkla runt kvinnorna på bara någon meters håll. En av kvinnorna skrek och försvarade sig med pepparsprej. Det fungerade bara helt kort, för så fort kvinnorna baklänges försökte gå därifrån så kom vargarna nära igen.

Kvinnorna klarade sig men en av hundarna blev attackerad och biten av tre vargar trots att kvinnan hela tiden höll den i koppel. Hunden, en bulldog kallad Buddy, fick föras till veterinär och opererades senare.

Rick Sinnott från Fish & Game säger att vargar är mycket smarta och om den här flocken fått smak på byten i människans närhet kommer det att blir värre inom kort.

13 år tidigare hade man stora problem med vargar ur samma flock. Den gången slutade inte attackerna förrän vargarna spårades upp och sköts av myndigheterna.

Att det återigen var just joggare som angreps minner om den dödliga attacken mot Candice Berner i Chignik Lake ett år tidigare.

 

Se hela inslaget på CBS 11 News.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se