TV-profil vill stoppa vargbesöken

Av de senaste årens tillbud på svenska djurparker var tills idag vargattacken mot Arne Weise den mest omskrivna. Nu vill TV-profilen att vargbesöken stoppas.

TV-profilen Arne Weise blev redan för fem år sedan attackerad av Kolmårdens vargar som idag tog en kvinnlig skötares liv.

– Jag är jävligt tagen nu, för djurskötaren i första hand. Det är ju de vargarna som hoppade på mig för några år sedan, säger han i en intervju med Expressen idag.

I maj 2007 deltog han i invigningen av Tiger World och bjöds då in i hägnet där vargarna kastade sig fram och slog honom till marken. Arne Weise klarade sig med småblessyrer men chocken satt kvar.

– När jag föll och blev liggande trodde jag att det var kört, att jag var såld, sa han vid en efterföljande intervju.

– Jag var rädd. Alfahanens morrningar kan skrämma vem som helst.

Arne Weise tycker nu att den överdrivna naiviteten kring vargar gått för långt och att vargbesöken bör stoppas.

– Jag blir ju så jäkla upprörd att jag blir ledsen. Walt Disney är banne mig skyldig till mycket elände när han har förmänskligat sina djur. Det här är ett varningstecken, nu måste man sluta med promenader med vargar. Det är fel, för risken är för stor, säger han till Expressen.

Han är hoppfull om att den stora djurparken ska ta sitt förnuft till fånga.

– Jag hoppas och tror att Kolmården har så gott rykte att man kommer över det här. För det är världens finaste djurpark, det här får inte fläcka deras rykte även om det just nu är kolsvart, avslutar han.

 

Ur Expressen den 6 maj 2007. Den 50 kg tunga alfahanen Tromb kastar sig över tv-profilen Arne Weise och slår honom till marken. Angreppet föregås av morrande och är inte vänligt menat.

 

Läs om andra vargattacker i djurparker.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se