Två barn angripna av prärievarg, USA

två barn angripna av prärievarg

Mitt på ljusan dag angreps två barn av prärievarg i en park i Colorado Springs. Den 2-åriga flickan Raegan blev svårt biten i huvudet.

Det finns många raser inom familjen Canidae (Canis) och många som är betydligt mycket mindre än vår nordliga Canis Lupus lupus. Men de sorterar alla under Carnivore, köttätare vilket med få undantag får konsekvenser när de lever nära människor. Prärievargen är inget undantag och dess stora numerär och utbredning i Nordamerika leder följaktligen till åtskilliga attacker på tamdjur, boskap och även på människor eller som brukligt är, barn.

I mitten av maj angreps två mindre barn i Goose Gossage Park, Colorado Springs. Båda angreppen skedde mycket hastigt och utan förvarning enligt CBS Denver. 4-åringen klarade sig undan med ett mindre bett men 2-åriga Raegan klarade sig inte lika bra.

Raegan angreps när hon kom ned för en rutschkana. I samma ögonblick som hon tog i mark attackerade prärievargen genom att bita flickan i huvudet. Attacken skedde så snabbt att flickans mamma inte riktigt förstod vad som hänt innan hon såg vargen springa från flickan.

– En coyote har attackerat mitt barn, skrek jag till min man, berättar Raegans mamma för CBS Denver.

Dottern kommer att få besöka sjukhuset flera gånger under de kommande veckorna då skadorna uppges vara omfattande

Ansvariga för parken har varnat besökare för angrepp från prärievarg samtidigt som de nu försöker avliva en eller flera närgångna prärievargar.

 

Källa: http://denver.cbslocal.com/2013/05/20/2-children-attacked-by-coyote-in-colorado-springs/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se