Två män och en kvinna till sjukhus efter vargangrepp, Krim, Ukraina

Aggressiva vargar.

Två män och en kvinna fick föras till sjukhus efter det att de angripits av en varg. Angreppen har skett i områden där varg observerats under en längre tid.

Biträdande chefen vid MOE i Krim, Vladimir Ivanov meddelar via tidningen Komsomolskaya Pravda, att två män och en kvinna tvingats uppsöka sjukhus efter det att de angripits av varg. Kvinnan blev biten i underarmen och i handen. Den ena mannen klarade sig med ett par skråmor medan den andra blev biten i benet.

Angreppet skedde i byn Piatihatki i Krasnogvardeisky-området den 2 april. Vladimir Ivanov vid MOE fick vetskap om händelsen dagen efter.

Den angripande vargen sköts till döds av byborna varefter kroppen forslades till veterinär för att undersökas. En fullständig analys av vargen beräknas vara färdig om drygt 1 månad. Uppgifterna varierar en aning om huruvida vargen var frisk eller sjuk vid tidpunkten för angreppet. Vargfakta får återkomma när resultaten kommer.

Man har under en längre tid observerat vargar i området och det har även förekommit angrepp på tamdjur så som hundar.

Myndigheternas rekommendation i dagsläget är att man vaccinerar sig mot rabies och att man även vaccinerar sina husdjur. Vidare har man för avsikt att organisera större jakter på rovdjuren för att minimera skadorna.

Vargarna var mer eller mindre utrotade i området i slutet av 1970-talet men har nu sedan drygt 7 år tillbaka åter börjar synas. En uppskattning är att det rör sig om allt mellan 25 till 150 djur.

 

Källor: http://kerch.fm/nashi-novosti/5012-v-krymu-volk-napal-na-lyudej#ixzz1rcFFAcYu
http://eco.ria.ru/danger/20120404/617867464.html

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se