Två vargflockar gör återkommande nattliga räder i Putinka, Sverdlovsk

Byborna i Putinka är rädda och känner sig omringade. Nattetid är gatorna i byn i händerna på två vargflockar som gett sig på flera hundar men även fått människor att fly in i säkerhet.

I kampen om marken ser det ut som om människorna så här långt har förlorat. Trots att de försökt med såväl fällor som jakt har de inte lyckats bli av med vargarna rapporterar, Alexander Pugachev för TV5 i Ryssland.

Vargarna första offer blev en vakthund i utkanten av byn. Vid kyrkan, som vaktas av flera hundar pågår nattliga dueller mellan vargar och hundar som ingen människa vågar bevittna på nära håll. På dagarna är allt lugnt och inga vargar syns till men när mörkret faller och lamporna släcks kommer de fram.

Byborna är fast beslutna om att lösa problemet och har bett om hjälp hos såväl polisen som bland de lokala jägarna. Jägarna har dock haft stora problem då det saknas tillräckligt med snö i området varför de inte riktigt vet var de skall placera sina fällor.

Man har dock lyckats skjuta en varg och ytterligare en varg har fångats i en fälla men problemen fortsätter.

Bristen på snö i kombination med kylan kan också vara orsaken till att vargarna söker sig till bebyggda områden i sin jakt på mat då vädret även försvårar jakten för vargarna. Reds anm. Kyla i kombination med barmark är som regel svåra förhållanden för djur som delvis jagar med luktsinnet som hjälp.

Länk till originalartikeln.

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se