Ung man biten av varg, Telavi, Georgien

En ung man angreps av en varg i trakterna av Telavi, Georgien. Mannen fördes till sjukhus för omplåstring och vaccination.

I trakterna av staden Telavi angreps en 27-årig man under fredagen av varg rapporterar nyhetsbyrån i Kakheti. Vargen skall ha bitit mannen i baksidan av knäet. Varför angreppet upphörde är inte känt men mannen togs omedelbart till ett lokalt sjukhus för omvårdnad. Han blev dock förd till ett större sjukhus i Tbilisi då det saknades nödvändigt vaccin lokalt.

–Vi hade tillfälligt slut på immunoglobulin varför patienten skickades till Tbilisi för vaccination. Efter omständigheterna mår patienten bra och vi förväntar oss att han med hjälp av vaccinet skall bli fullt återställd, säger Nodar Bachiashvili, rabiesläkare vid Telavi sjukhus.

 

Mystiskt dödsfall i samma region

Enligt Georgisk television har ett märkligt dödsfall i regionen lett till en del misstankar om att varg varit framme.

Polisen utreder vad som skett efter att den 65-årige Varlam Butskhrikidze hittades döende i sitt hus i byn Vazisubani. Hans arm var avbiten och blodförlusten var så kraftig att tillkallad ambulans inte lyckades rädda Varlam.

Grannarna som fann mannen misstänker att Varlam fallit offer för en varg medan andra tror att det rör sig om en hund.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se