Våldsam attack bland djurparksvargar chockade besökare

En ung varghona på Calgary Zoo bets blodig efter att ha attackerats av två andra djurparksvargar. Det rapporterar C News, Kanada.

En besökare på Calgary Zoo blev den 13 juli vittne till en blodig attack i varghägnet. Två av vargarna gav sig på en yngre hona som inte kunde fly undan utan trängdes in i ett hörn av de övriga flockmedlemmarna.

–Det var det värsta jag sett, sade Elisha Steffler från British Columbia som tillfälligt besökte djurparken och blev det närmaste vittnet.

Enligt Steffler sprang vargen fram och tillbaka med svansen mellan benen innan den till sist blev svårt biten i ett hörn av hägnet. Steffler försökte påkalla personalens uppmärksamhet men dramat fick pågå i 40 minuter innan någon ingrep.

– Det enda som hördes var vargens gnyende. Jag förstår inte hur sånt kan tillåtas. I naturen hade hon kunnat springa undan men inte här. Jag har inget problem med ”naturens gång” och sånt, men om man tagit in djur från naturen får man också ansvara för att de är trygga, menar Elisha Steffler.

Djurparksledningen ska nu utreda varför det tog så lång tid att ingripa och varför ingen senare kontaktade Elisha Steffler med en uppdatering, som hon blivit utlovad.

Den angripna vargen uppges må bra, medan en av angriparna tagit ”time out”. Om det betyder att den förflyttats eller avlivats framgår inte av artikeln. Elisha Steffler har iallafall inte givits någon besked om detta.

Vargfakta har tidigare rapporterat om en liknande händelse i Cleveland Metroparks Zoo. Den vargen avled av skadorna.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se