Vandringsvargar till Skåne?

Länsstyrelsen i Skåne har bestämt sig för att agera proaktivt och varnar länets fårägare inför förväntade vandringsvargar. Se över era stängsel meddelar Länsstyrelsen.

Länsstyrelsen i Skåne meddelar via ett pressmeddelande att länets fårägare bör se över sina stängsel. Årets vargvandring är på gång nu när årets kullar skall fram och vargarna från förra året eller året dessförinnan stöts bort från reviret.

Risken att någon av dessa vargar hittar ner till södra Sverige bedömer länsstyrelsen som så pass stor att man nu ber länets fårägare att se över sina stängsel. Nytt för I år är även att Skånes djurägare för första gången kan söka bidrag till rovdjursavvisande stängsel.

Först och främst beviljar man bidrag till fårägare i nordöstra Skåne där man av förklarliga skäl anser riskerna vara större än i de sydligare delarna.

 

Category: Nyheter · Tags:

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se