Varg decimerar renhjord med 40%

Enorma skador på renhjordar i Irkutsk Oblastregionen Katanga orsakad av vargar. Bara de senaste två åren har antalet renar minskat med 40%

Detta diskuterades vid den sista av sex konferenser med ursprungsbefolkningen Erbogachene, i Irkutsk Oblast. Problemen under de senaste två åren är fortfarande inte lösta, säger boskapsskötare som försöker hålla sina renar under extrema förhållanden. De hävdar vidare att inte bara renarna löper risk utan även människorna i området.

Under sovjettiden sköts varg kontinuerligt från helikoptrar och man lade även ut gift för att decimera stammen. Lokalbefolkningen längtar tillbaka till den perioden när de nu får klara sig själva.

Renskötarna har återigen vädjat till stadsdelsförvaltningen Katanskogo att vidta brådskande och effektiva åtgärder. Renar på taigan är en nödvändighet för befolkningen då de ger mat, kläder och fungerar som transportmedel. Och kanske viktigast av allt – ett arbete.

Via: Zabinfo.ru

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se