Varg dödade sex får utanför Uddevalla

sex får dödade av varg uddevalla

Natten till torsdag dödades sex får av minst en varg norr om Uddevalla. Vargen eller vargarna tog sig in i hagen via havsisen.

Någon gång under natten mot torsdagen den 28 mars tog sig en eller två vargar in i en fårhage norr om Uddevalla. Efter vargbesöket kunde fårägaren konstatera att han blivit av med sex får enligt Sveriges Radio P4 Väst.

– Naturen har sin gång, men det är synd att de har ihjäl sex stycken och sedan sticker iväg utan att äta upp nånting, säger fårägaren Lars-Olof Nilsson till P4 Väst.

Att något var på tok i fårhagen vittnade kråkfåglarna om. En räv syntes också till som sökt sig till platsen för att få sig en matbit. De första att upptäcka kadaver är inte sällan just kråkfåglar. Detta sägs räven känna till som då söker sig till platsen för att se vad som intresserar fåglarna.

Angreppet är säkrat av länsstyrelsens rovdjursspårare Jimmy Carlsson som kunde konstatera att det kanske rörde sig om fler än en varg då två spår hittades på väg in och ut ur hagen. Vargarna tog sig in i hagen via havsisen som ligger i området.

Ironiskt nog hade Lars-Olof Nilsson köpt fåren från en person i ett vargberikat område som bestämt sig för att lägga ned verksamheten på grund av just vargen.

– Så kom de hit och det vart ju inte bättre, säger Lars-Olof Nilsson till P4 Väst.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se