Varg i centrala Grums, Värmlands Län

varg i centrala grums

En varg sågs under fredagsmorgonen i centrala Grums. Vittnen såg och lyckades fotografera vargen springa bland husen.

Perioden för vargarnas utvandring från reviren gör avtryck. På fredagsmorgonen sågs en varg i centrala Grums i Värmland. Vargen fotograferades av Christopher på Solbergsgatan men den sågs även på andra platser.

– Den sprang ut framför bilen här på Solbergsgatan, säger Christopher till Nya Wermlands Tidning, som först trodde att det var en stor hund.

– Men sen såg jag att det var en varg.

Thomas Gustafsson, ett annat vittne framhåller för tidningen att det rörde sig om ett stort djur. Länsstyrelsen har dokumenterat händelsen och låter meddela att ingen fara föreligger.

– Det här rör sig sannolikt om en oerfaren ungvarg på vandring som har kommit in i bebyggelsen av misstag, säger länsstyrelsens rovdjursansvariga Maria Falkevik som också säger att även om det inte finns något revir i Grumstrakten så passerar där vargar regelbundet.

Att det för närvarande, konservativt räknat rör sig om ett hundratal ”ungvargar” som är ute och rör på sig kan vara värt att känna till för den som befinner sig söder om eller inom nuvarande utbredningsområde.

 

Källa: http://nwt.se/grums/article1290743.ece
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se