Varg misstänks ligga bakom pojkes död, Ryssland

varg misstänks ligga bakom pojkes död

Flera ryska nyhetskällor rapporterar om att en 10-årig pojke misstänkts ha dödats av varg i norra Krasnojarsk vid sjön Yessey.

I de norra delarna av regionen Krasnojarsk vid sjön Yessey befaras en 10-årig pojke ha dödats av varg. Regionala myndigheter meddelar att polisen vid flera tillfällen varnat för att lämna barn utan uppsikt. Varningen gäller särskilt vintertid då man av erfarenhet vet att rovdjur, i brist på föda gärna söker sig till bebyggelse.

I byn Yessey vid sjön med samma namn skall en pojke om 10 år ha gått för att träffa sin bror. Efter att en längre tid förflutit blev modern oroad varför hon gav sig ut för att söka efter pojken. Efter en stunds letande hittade hon pojkens döda kropp.

Kroppen lär ha varit svårt sargad och märken efter såväl riv- som bitmärken syntes. Runt platsen fanns spår efter varg eller ett stort hunddjur.

En utredning kring händelsen har startat där polis, rättsmedicinsk expertis och utredare ingår. I området samordnar polisen också en insats med syfte att ta bort farliga djur och garantera den allmänna säkerheten.

 

Källa: http://www.vesti.ru/doc.html?id=1044630
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se