Varg mitt inne i Uppsala

En varg sågs under tisdagen i centrala Uppsala och fotograferades av en kvinna på väg till arbetet. Det rapporterar Upsala Nya Tidning.

UNT fick under tisdagen ta emot flera rapporter från läsare som säger sig ha sett en varg i Kåbo. En person tog en bild som länsstyrelsen fått ta del av.

– Jag tycker att det ser ut som en varg. Jag skulle vilja se ”ansiktet” på den för att bli helt säker. Men det finns inget som säger att det inte är en varg, säger Johan Månsson vid länsstyrelsens naturmiljöenhet om bilden på det djur som syntes vid Biomedicinskt Centrum, BMC, på tisdagsmorgonen.

Han tillägger också att det troligen är en ung varg, en reflektion som blivit allt vanligare från länsstyrelser runt om i landet de senaste månaderna.

– Uppsala har ju kontakt med naturen på alla sidor och det här är säkert en ung varg och sådana provar sig fram och då kan de hamna fel ibland, säger Johan Månsson.

 

Såg vargen på väg till jobbet

Det var Camilla Svanberg som, på väg till sitt jobb vid Uppsala Science Park vid Gluntenområdet, såg och fotograferade vargen vid Dag Hammarskjölds väg. Hon tänkte först att det var en hund, men insåg sedan att det inte stämde.

– Den betedde sig inte som en tamhund, säger Camilla Svanberg, som själv är jägare.

Djuret var förvirrat och stressat. Camilla Svanberg stannade in medan det sprang ut framför efter hennes bil. Då tog hon fram kameran.

– Jag tänkte att ingen skulle tro mig annars, säger hon.

Några ögonblick senare såg även kollegan Eva Jakobsson, som kom på cykel, vargen vid Stadsskogen.

 

TV-intervju

Både Camilla Svanberg och Eva Jakobsson har intervjuats i webb-tv. Inslaget kan ses på UNTs hemsida. Klicka på bilden.

 

Camilla Svanberg tog vargbilden vid BMC. Foto: UNT.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se